Заява партії «Голос»

Заява партії «Голос»

Партія «Голос» переживає непростий час. Проблеми розвитку, росту та трансформації партії завжди є болісними. Тим більше, коли мова йде про партію ліберального спрямування, для якої поняття свободи, демократії та плюралізму думок є базовою цінністю. Як і повага до норм, процедур та взятих на себе зобов’язань, бо без цього теж немає демократії. Це викликає певні дискусії та критичне осмислення ситуації як в країні, так і в самій партії.

Впевнені, що партія «Голос» зібрала найпрогресивніших людей з українського політичного середовища і ми поважаємо думку та позиції наших колег. Ми переконані, що попри все, ми спільно визначаємо ворога – це Росія, це олігархи, це популізм. І будемо робити все можливе, аби надалі спільно з усіма, хто готовий боротися з цими ворогами, продовжувати це робити.

Початок історії «Голосу» пов’язаний з парламентськими виборами 2019 року та лідерством С. Вакарчука. Саме в той період команда однодумців прийшла до парламенту з метою зробити Україну сучасною та модерновою. Романтичні сподівання, що 20 людей спроможні звернути гори, надихали на плідну роботу.

Але реалії політичного життя вимагали не тільки гасел та заяв, але й кропіткої організаційної роботи. Треба будувати дієздатну та спроможну загальноукраїнську команду, яка б могла не тільки заявляти, але й робити і досягати результату, як на державному, так і на місцевих рівнях.

Реформи та трансформація партії викликали критику у окремих її членів. З часом ця критика переросла в системну кампанію в медіа щодо дискредитації керівництва партії. Останнім часом ця кампанія досягла апогею та вийшла за рамки формату внутрішньопартійних дискусій. Репутації партії нанесено великої шкоди.

Перемагати ми зможемо тільки тоді, коли партія буде єдиною та спроможною відповідати на виклики часу, реалізовувати свої програмні цілі, маючи свою стратегію, об’єднувати партійців та прихильників. В режимі постійних чвар та звинувачень результату і розвитку не буде.

Відповідно до Статуту партії, ситуацію, що склалася, може вирішити тільки з’їзд партії. Ми прийняли рішення про проведення з’їзду в липні цього року, остаточну дату з’їзду у найближчий час призначить Політрада партії.

На цьому з’їзді ми поставимо крапку у цій внутрішній кризі та будемо рухатися далі. Задля побудови сучасної, вільної, європейської України.

Підписуйся на нашi

ще новини