Закриття нашого неба гарантуватиме безпеку країнам Заходу від російських ракет, — Роман Костенко

Закриття нашого неба гарантуватиме безпеку країнам Заходу від російських ракет, — Роман Костенко

Під час масованих ракетних атак рф ніхто не може бути у безпеці. Йдеться не лише про українців, а й про наших західних сусідів. Тому Україні потрібно посилення протиповітняної оборони і над цим зараз ведеться робота. Так вважає народний депутат «Голосу», який звільняє Південь від російських окупантів, Роман Костенко.

«Ми маємо розуміти, що причини того, що сталося в Польщі (навіть якщо це уламки української ракети ППО) — це рф. І ніхто зараз не є в безпеці, коли росія обстрілює Україну, тим більше, коли ворог використовує таку зброю. Тому ми і наші партнери повинні зараз розуміти, що безпека неба над Україною — це, в першу чергу, і безпека європейської території. російські ракети не є найтехнологічнішими і можуть залетіти куди завгодно. Гарантіями безпеки для всіх, і в тому числі для країн Заходу, може бути тільки закриття неба над Україною», — наголосив захисник Півдня.

За словами Романа Костенка, в питанні посилення української ППО вже є певні зрушення. І партнери після засідання у форматі Рамштайну починають надавати певне озброєння.

«Першочергове, що зараз обговорюється — надання Україні додаткових засобів ППО, щоб ми могли захищати не лише свої військові та інфраструктурні обʼєкти, а й найближчих наших західних сусідів. Адже якщо дозволити росії в такому дусі безкарно обстрілювати країну, яка не має достатньої протиповітряної оборони, то інциденти можуть ставатись на території інших держав. Ця війна не може пройти повз них», — резюмує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини