Вони будують «совок», ми будуємо майбутнє, — Кіра Рудик про Білорусь і Росію

Вони будують «совок», ми будуємо майбутнє, — Кіра Рудик про Білорусь і Росію

Україні слід чітко усвідомити, що нам не по дорозі з Росією і Білоруссю, а владі — терміново переглядати економічні та енергетичні відносини з Мінськом, вважає лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Є велика різниця між тим, що будує Лукашенко, що будує Путін і що будує зараз Україна. Вони будують «совок», ми будуємо майбутнє. І це ніколи не зміниться. Нам потрібно рухатися, чітко розуміючи, що ми рухаємося в протилежних напрямках. За рік не було зроблено навіть спроб переглянути білоруський імпорт, спроб обмежити наш експорт, не було планів, яким чином ми будемо виходити з економічної кризи, в яку потрапимо, якщо всі наші зв’язки з Білоруссю перервуться», — наголошує народна депутатка.

«Голос» ще рік тому запропонував переглянути економічні та енергетичні відносини з Білоруссю поки там діє режим самопроголошеного президента Лукашенка. Крім того, до України тікали і досі тікають від диктатора білоруси, які хочуть жити в демократичній країні, але підтримка їх тут недостатня.

Україні слід мати чітку і детальну стратегію відносин з Білоруссю і Росією, а не сподіватись, що саме минеться.

«Така сліпа віра в те, що, можливо, вдасться домовитися з диктаторами, весь час приводить до величезної кількості українських трагедій. Стратегія заривання голови в пісок, особливо у відносинах з нашими сусідами, приречена на провал. Посилення української армії має йти рука об руку з економічною безпекою та з економічною стратегією», — підсумовує Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини