Україні потрібна така кількість NASAMS, яка дозволить знищити ракетні залишки росії, — Роман Костенко

Україні потрібна така кількість NASAMS, яка дозволить знищити ракетні залишки росії, — Роман Костенко

Масовані ракетні удари по українських містах і обʼєктах критичної інфраструктури ще можливі і тому нам потрібні ефективні засоби ППО. Зараз росія не просто витрачає свої ракети, вона ще й відкриває свої карти перед країнами НАТО. Таку думку висловив народний депутат «Голосу», який звільняє Південь від російських окупантів, Роман Костенко.

«В росії дійсно залишилась ще велика кількість ракет і якщо захочуть, то зможуть ще влаштовувати масовані ракетні терори українських міст і обʼєктів інфраструктури. Але остання їх ракетна атака показала, що 70-80% їх ракет були просто збиті в повітрі. Для нас важливо отримати більше систем NASAMS, адже чим більше їх поставлять, тим більше буде захищена Україна і Європа», — наголошує народний депутат.

Але навіть при наявності в росії ракет, ситуація для неї невтішна. Адже розкривши свої карти, рф позбавила себе своїх же козирів у вигляді ракет, якими лякала західний світ.

«Досі ракети Калібр чи Іскандер були невідомими для НАТО: їх ніхто ніколи не бачив, знали хіба дальність польоту і яку несуть бойову частину, що це крилата ракета, яку досить важко збити. Але після того, як Україна використала німецькі комплекси та інші системи ППО, для НАТО все просто — збільшити кількість NASAMS, які 100% знищують ці російські ракети і Європі більше нічого не загрожує. Тобто росія відкрила свої карти, але не знає, що зараз є у НАТО з озброєння такого типу», — констатує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини