Україна має вимагати невизнання виборів в Держдуму РФ від усіх міжнародних партнерів, — Зоя Ярош

Україна має вимагати невизнання виборів в Держдуму РФ від усіх міжнародних партнерів, — Зоя Ярош

У відповідь на незаконні вибори в Держдуму РФ на тимчасово окупованих територіях України влада вирішила ввести чергові санкції. Такий крок є недостатньою реакцією на настільки очевидне порушення державного суверенітету та територіальної цілісності України. Влада має спонукати міжнародних партнерів не визнавати ці вибори. Таку думку висловила депутатка фракції «Голос» в Київраді Зоя Ярош.

«Слухаючи заяву Данілова, мені здається, що ми загралися в санкції РНБО. Санкції — це досить популярна річ, яку можна показати по телевізору. З одного боку, санкції дійсно можна застосовувати і щодо громадян України, якщо мова йде про терористичну діяльність. А у випадку з цими «виборами» мова йде якраз про неї. Але введення цих санкцій є абсолютно недостатнім кроком», — підкреслила Зоя Ярош.

Для гідної відповіді на такі дії з боку країни-агресора необхідно провести міжнародні консультації з нашими партнерами саме з цього питання, впевнена депутатка. При цьому влада має використати ряд міжнародних платформ, аби чітко показати свою позицію всьому світові щодо нещодавніх «виборів» на тимчасово окупованих територіях.

«Зараз замість того, щоб вимагати невизнання цих виборів від міжнародних партнерів України, влада продовжує гратися в санкції», — зазначила депутатка.

В даний момент Україна може апелювати до міжнародних партнерів, використовуючи суттєві аргументи, адже залучення українців і проведення російського виборчого процесу на українських територіях ставить під сумнів абсолютний результат виборів у Держдуму РФ в цілому, резюмувала Зоя Ярош.

Підписуйся на нашi

ще новини