Столиця виділила додатково  ще 1.5 млрд грн на потреби Сил оборони, — Зоя Ярош

Столиця виділила додатково ще 1.5 млрд грн на потреби Сил оборони, — Зоя Ярош

Загальні видатки Києва на потреби Сил оборони від початку 2024 року сягають 6.5 млрд грн і далі ця сума може збільшуватись. Тільки на останньому засіданні Київради виділили ще 1.5 млрд грн для захисників. Про це повідомила депутатка Київської міської ради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Дуже добре, що Київ і інші міста знаходять можливість далі допомагати фінансувати Сили оборони. Останніми змінами столиця додала ще півтора мільярди гривень до фінансування потреб оборони. Це і програма «Захисник Києва», і програма «Турбота» (де надають кошти захисникам і їх сімʼям), і 30 млн субвенцій Міністерству оборони, і кошти на будівництво фортифікаційних споруд. Загалом з початку року, це вже близько 6.5 млрд грн. Ми щоразу, коли відбуваються коригування бюджету, і ми розуміємо дохідну і видаткову частини бюджету, додатково виділяємо такі кошти», — пояснила представниця «Голосу».

Ще однією важливою частиною фінансування є відновлення пошкодженого російськими ударами. На це кошти в міста теж є.

«З 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення, ми щороку формуємо резервний фонд, завдяки якому відбувається відновлення пошкоджених будинків та обʼєктів у місті Києві. І поки що, на щастя, ми можемо відновлювати», — підкреслила депутатка міськради.

Підписуйся на нашi

ще новини