Ряса не дає жодної індульгенції. Діяльність церкви московського патріархату має бути ретельно розслідувана правоохоронцями, — Андрій Осадчук

Ряса не дає жодної індульгенції. Діяльність церкви московського патріархату має бути ретельно розслідувана правоохоронцями, — Андрій Осадчук

Слідчі дії у Києво-Печерській Лаврі — повністю відповідають як вимогам українського кримінального законодавства, так і запиту суспільства в часи великої війни. Відповідні законні процедури давно вже слід було провести правоохоронним органам України. Підозр у співпраці певних служителів з ворогом надто багато, їх потрібно підтверджувати процесуальними діями, аби емоції перетворити на юридичні факти. На цьому наголосив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Служба безпеки України в повній відповідності до закону і до своїх повноважень робить свою роботу. І для СБУ немає ніякої різниці, де проводити слідчо-оперативні дії, якщо вони вбачають ознаки вчинення кримінального правопорушення, що зазіхає на питання національної безпеки: це офіс, приватне помешкання чи приміщення, яке займає релігійна установа. Всі злочинці мають нести відповідальність. Ряса не дає жодної індульгенції, тому всі попи, які співпрацювали з рф, мають розуміти, що їм не сховатися під своїми ритуальними облаштунками, всі, хто вчиняв злочини і правопорушення, мають бути покарані відповідно до кримінального кодексу України», — акцентує народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, якимось одним адміністративним рішенням проблему існування УПЦ МП вирішити не можна.

«Треба працювати системно і місцевим органам влади, і ПЦУ, і органами правопорядку і роль останніх — надважлива. У всіх свідомих патріотичних українських громадян завжди були підозри, подекуди підтверджені багатьма свідченнями, що деякі керівники і працівники цієї релігійної установи мають прямі стосунки і суттєвий пієтет до росії, прямо чи опосередковано сприяли просуванню московських наративів в Україні, можливо, прямо співпрацювали з ворогом і сприяли агресії. Всі ці питання треба детально розслідувати, аби надати суспільству не емоційну, а чітку процесуальну і юридичну відповідь», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини