Рішення естонського парламенту з конфіскації активів рф стане прецедентом для країн ЄС, — Кіра Рудик

Рішення естонського парламенту з конфіскації активів рф стане прецедентом для країн ЄС, — Кіра Рудик

Приклад Естонії, яка вже має ідею, як конфіскувати російські активи на користь України, не йдучи наперекір міжнародному законодавству, має стати прецедентом. І цим шляхом підуть уряди США, ЄС і Великої Британії. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Естонія розглядає можливість взяти в борг з конфіскованих російських активів, щоб підтримувати українських біженців і надсилати допомогу Україні. Потім вони повернуть цей борг, коли закінчиться війна і будуть підписані угоди про репарації рф. Таким чином не порушуються закони щодо недоторканності суверенних активів. Якщо естонський парламент підтримає цю ініціативу, це буде прецедент, який ми далі розповсюдимо на країни ЄС, Великобританію і США», — наголошує лідерка «Голосу».

За словами Кіри Рудик, цивілізований світ погоджується, що саме росія повинна платити за зруйноване і знищене в Україні. Тривають пошуки найефективнішого механізму це реалізувати.

«Голосування в Генасамблеї ООН показує, що всі країни згодні, що росія має заплатити. Всі розуміють, що це має певний юридичний механізм для реалізації. Наступний крок — робота з країнами і їх лідерами (США, Велика Британія, Канада, країни ЄС) і на цьому шляху вже є напрацювання», — підкреслює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини