Про «Північний потік-2» навіть не згадали: Зоя Ярош про 23-й саміт «Україна—ЄС»

Про «Північний потік-2» навіть не згадали: Зоя Ярош про 23-й саміт «Україна—ЄС»

12 жовтня у Києві відбувся 23-й саміт «Україна — Європейський Союз». Говорили про здобутки та перспективи взаємодії у питаннях імплементації Угоди про асоціацію, поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, забезпечення енергетичної безпеки та поглиблення галузевої співпраці. Фактично, відбулася зустріч в найкращих дипломатичних традиціях. І, це була гарна можливість підняти питання щодо «Північного потоку-2» і спекуляцій Росії на ринку газу. Якою, втім, не скористалися. Таку думку висловила депутатка партії «Голос» у Київміськраді Зоя Ярош.

«Були підписані ті угоди, над якими велась дійсно довга робота — як то угода про вільне небо. Проте, на жаль, владою були проігноровані гострі і як ніколи актуальні питання енергетичної безпеки. Питання щодо «Північного потоку-2» не було розглянуте взагалі. А це ж зараз є проблемою не тільки для України, але й для Європи. Не було надано конкретних пропозицій щодо того, що з цим робити. Тому що до такого теж треба готуватись. І надавати якесь своє стратегічне бачення. Саміт «Україна—ЄС» це якраз був чудовий майданчик для цього. Щоб це були не тільки розмови, а напрацьоване певне рішення або хоча б напрямок для такого рішення», — наголосила Зоя Ярош.

Під час саміту була обговорювалась тема газової безпеки, але в контексті допомоги Україні щодо енергозбереження та зеленої енергетики, додала депутатка. Проте не було дискусій про те, що нам робити з будівництвом газопроводу і які гарантії Україна дійсно може отримати, підкреслила Зоя Ярош.

Підписуйся на нашi

ще новини