Потрібно знову підняти питання заборони російської церкви, — Інна Совсун

Потрібно знову підняти питання заборони російської церкви, — Інна Совсун

Якщо в держави є воля націоналізувати російський бізнес, то отже настав час знову взятись за питання діяльності російської православної церкви в Україні. На цьому наголошує народна депутатка, заступниця голови партії «Голос» Інна Совсун.

«В мене залишається питання по російській православній церкві. Це теж великий бізнес-проєкт російської держави і це питання треба почати реально обговорювати у Верховній Раді. Якщо ми готові націоналізовувати приватний бізнес, то з державними корпораціями рф, як то РПЦ, давно пора щось робити», — пояснює народна депутатка.

Однак, попри те, що відповідні законопроєкти вже тривалий час зареєстровані в парламенті, навіть профільні комітети досі ці документи не розглядали.

«Мій законопроєкт і авторства Оксани Савчук були зареєстровані ще в березні, але досі навіть не винесені на профільний комітет. Навіть помʼякшені версії (щоб російську церкву хоча б позбавити пільг релігійних організацій) так само не виносяться на комітет. І це в той час як священики російської православної церкви на окупованих територіях працюють в окупаційних адміністраціях, а ми продовжуємо робити вигляд, що можна далі ігнорувати проблему», — підкреслює представниця «Голосу»

Підписуйся на нашi

ще новини