Негатив податкового тиску від №5600 відчує кожен українець, не лише малий і середній бізнес, — Кіра Рудик

Негатив податкового тиску від №5600 відчує кожен українець, не лише малий і середній бізнес, — Кіра Рудик

Фракція «Голос» категорично проти ухвалення законопроекту №5600, але якщо опору буде недостатньо, депутати політсили готують велику кількість поправок, щоб виправити варварство, яким наділяє законопроекту податкову, про це повідомила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Ми абсолютно не підтримуємо цей законопроект, його потрібно максимально доопрацювати або взагалі зняти з порядку денного. Члени фракції «Голос» подають велику кількість поправок, яка стосується варварського адміністрування податків, взаємодії податкової та бізнесу, 20% ПДВ для тих, хто купує нову квартиру і додаткових податків, якими обкладають малих та середніх фермерів. Все, що було зроблено, щоб привезти інвестиції в Україну, щоб стимулювати малий і середній бізнес виходити з тіні, платили податки, працювали разом в білому полі — зараз зводиться нанівець. Ми жорстко заперечуємо необхідність прийняття цього законопроекту і будемо всіма своїми силами, за підтримки величезної кількості малих і середніх підприємців боротися, щоб закон не був прийнятий», — наголосила лідерка партії.

Також Кіра Рудик наголосила, що наповнення бюджету за рахунок №5600, на які розраховують, буде короткостроковим і неефективним. Навпаки, шкода від податкового тиску малого і середнього бізнесу буде катастрофічною.

«Влада це робить, щоб зібрати більше податків. Але бюджет наповниться дуже короткостроково, а потім у нас знову будуть дірки. Чому? Бюджет наповнюють платники податків, той самий малий і середній бізнес, який зараз ледве після карантину і локдауну вийшов з тіні. Основна наша задача як парламентарів — зробити дві речі з економікою: перше — щоб в нас було спокійно і безпечно вести бізнес, сплачувати податки, розвивати свою справу, друге — щоб до нас приходили іноземні інвестиції. Цього не відбудеться, якщо в нас будуть додаткові податки і бізнес піде в тінь. Це крок в зворотню сторону», — пояснює депутатка.

Фракція «Голос» єдина голосувала проти №5600, бо постійно тримає контакт з різними бізнес-асоціаціями і усвідомлює наслідки необґрунтованого податкового тиску з боку держави:

«№5600 не направлений на те, щоб збільшити податки для олігархів чи встановити рівні правила для всіх. Він направлений на те, щоб обкласти тих, хто вже платить податки ще більшими податками і погіршити їх адміністрування. В №5600 надаються величезні повноваження податковій, які нічим не мотивовані. Результат ухвалення відчує кожен українець, не тільки малий і середній бізнес: починаючи з податку на продукцію, вироблену фермерами, закінчуючи податками, якими обкладуть купівлю квартир та утримання паїв», — говорить представниця «Голосу».

До слова, «Голос» реєстрував альтернативний законопроект, в якому були додаткові екологічні податки для великого бізнес і рівні правила гри, але депутати його не підтримали.

Підписуйся на нашi

ще новини