Найкращою безпековою інвестицією ЄС є передача систем ППО Україні, — Андрій Осадчук

Найкращою безпековою інвестицією ЄС є передача систем ППО Україні, — Андрій Осадчук

Останні атаки рф по обʼєктах критичної інфраструктури доводять, що критично Україна потребує додаткових засобів протиповітряної оборони. Ці установки є в європейських країнах і ми дуже розраховуємо їх отримати. На цьому наголошує народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«З останніх атак рф зрозуміло, що українське небо зараз вкрай низько захищене, що створює для нас величезні ризики. Чи справить це враження на наших партнерів у США і Європі — важко сказати. Ні для кого не є секретом, що на території Європи є не менше ста установок Patriot різних типів, до яких є боєкомплект і всі ці установки припадають пилом десь на військових базах. А зараз найкращою безпековою інвестицією була б передача цих засобів Україні», — підкреслює народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, західні політики активно використовують українську війну в своїх виборчих кампаніях, але нам потрібні дії і рішення.

«Попри виборчу кампанію до Європарламенту, де всі максимально експлуатують тему війни в Україні, конкретних рішень поки недостатньо. Якби всі палкі промови в підтримку України були конвертовані хоча би в 20% від того, що обіцяється цими промовами, ми би, напевно, вже завершили війну», — зауважує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини