На звільнених територіях окупанти залишили справжню гуманітарну кризу, — Роман Костенко

На звільнених територіях окупанти залишили справжню гуманітарну кризу, — Роман Костенко

На деокупованих територіях Херсонщини серйозна гуманітарна криза, яку намагаються подолати і військові адміністрації, і благодійні фонди, і волонтери. Сам Херсон під обстрілами окупантів, тому людям слід бути обережними і дбати про безпеку. Це розповів народний депутат «Голосу», який звільняє Південь від російських окупантів, Роман Костенко.

«Ситуація дуже серйозна. На звільнених територіях — гуманітарна криза. Багато замінованих ділянок і на жаль, люди підриваються. Відсутній звʼязок, електроенергія, водопостачання. Зараз намагаємось дістати генератори, щоб запрацювали насоси. Але попри це люди повертаються, навіть якщо залишились лише руїни. Багато допомагають благодійні фонди, українські і міжнародні. Привозять речі першої потреби, намагають відбудувати чи бодай поремонтувати будівлі, щоб хоч якось підготуватись до зими», — коментує народний депутат.

Сам Херсон окупанти обстрілюють майже постійно. При цьому використовують зброю, яка вбиває саме цивільне населення, а не стільки нищить будівлі.

«Кілька днів було затишшя, ворог обстрілював тільки передмістя Херсону або намагався виявляти наші позиції вздовж Дніпра і бити туди. Останні дні ми бачимо, що стріляють по місту касетними боєприпасами, які спрямовані на знищення цивільного населення. Херсон на лінії обстрілу і мешканці мають дбати про свою безпеку. Якщо не хочуть виїжджати, то мають хоча б сидіти в укриттях і дотримуватись заходів безпеки», — наголошує захисник Півдня.

Підписуйся на нашi

ще новини