Київ планує облаштувати 1000 пунктів Незламності, — Зоя Ярош

Київ планує облаштувати 1000 пунктів Незламності, — Зоя Ярош

Київ планує збільшити кількість пунктів Незламності у місті до 1000, зараз триває робота із забезпечення їх усім необхідним устаткуванням. Облаштовувати їх намагаються у школах, щоб і навчальні заклади могли користуватись генераторами у випадку відключення електрики. Про це повідомила депутатка Київради від «Голосу» Зоя Ярош.

«У Києві триває робота з облаштування пунктів Незламності, нині їх 400. Ми розуміємо, що це дуже мало для багатомільйонного міста і зараз йде мова, щоб довести цю кількість до 1000. Але це не так швидко, бо зараз фактично по всьому світі шукаємо і потужні генератори, і теплові гармати, і інші засоби, щоб облаштувати все належним чином», — підкреслила депутатка Київради.

Облаштування таких пунктах у школах, за словами Зої Ярош, має подвійне призначення. Адже тоді навчальний заклад може також використовувати генератори у випадку відключення електрики.

«Місто намагається облаштувати ці пункти Незламності на базі шкіл і садочків. По-перше, це тому, що у школах вже була проведена робота з облаштування укриттів (а в пунктах Незламності має бути укриття на випадок повітряної тривоги). По-друге, на випадок відключень електрики школа і садочок зможуть користуватись генератором для потреб дітей, а у випадку блекауту приміщення шкіл використані як пункти Незламності», — акцентує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини