Київ перевірить законність розміщення релігійних організацій, які пов’язані з рф, — Вадим Васильчук

Київ перевірить законність розміщення релігійних організацій, які пов’язані з рф, — Вадим Васильчук

Київрада перевірить законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмів та інших споруд релігійних організацій, які пов’язані з РПЦ. Таким чином столичні депутати підтримали ініціативу з «деокупації» церков від звʼязків з країною-агресоркою. Про це повідомив депутат столичної міської ради від «Голосу» Вадим Васильчук, який є автором рішення.

«Київрада ухвалила важливе рішення для вирішення цього питання. Київ перевірить законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмів та інших споруд релігійних організацій, які пов’язані з агресором. Виявлені порушення будуть передані правоохоронним органам та суду. Зловмисників мають притягнути до відповідальності та зобов'язати відшкодувати завдані збитки», — розповів представник «Голосу».

За словами Вадима Васильчука, така ініціатива є вкрай важливою для безпеки держави.

«Київ деокупує храми та перевірить законність розміщення релігійних організацій, які пов’язані з рф. московська церква називає війну проти України «священною», а похідні від нього організації в Україні масово поширюють пропаганду, організовують диверсії та розкрадають майно. Це загрожує національній безпеці в умовах війни», — наголошує депутат Київради.

Підписуйся на нашi

ще новини