Кіра Рудик звернулась до лідерів партій ALDE з закликом сприяти якнайшвидшому забезпеченню України необхідними системами протиповітряної оборони

Кіра Рудик звернулась до лідерів партій ALDE з закликом сприяти якнайшвидшому забезпеченню України необхідними системами протиповітряної оборони

Україні зараз критично необхідний захист неба і союзники можуть допомогти. З закликом забезпечити надання необхідної кількості систем ППО та снарядів до них, до країн-членів Альянсу лібералів та демократів за Європу звернулась народна депутатка України, лідерка партії «Голос», віцепрезидентка ALDE Кіра Рудик.

«Ворожі ракети щодня цілять по українським містам, забирають життя і нищать критичну інфрастрктуру. Наша ППО все ще показує високу ефективність, однак брак снарядів вже відчувається. На жаль, ціна відсутності снарядів — людські життя, здоровʼя та обʼєкти критичної інфраструктури.

Цим руйнуванням можна запобігти, якщо мати захист. Єдиний захист для нас — системи ППО: Patriot, SAMP/T, IRIS-T. Заяви високого представника ЄС Жозепа Борреля свідчать, що на території країн Євросоюзу таких систем ППО є сотня. Нам потрібно хоча би 25», — наголосила народна депутатка.

Для європейських партнерів надання Україні систем ППО є також інвестицією в їхню безпеку.

«Україна сьогодні є щитом Європи і воює з тиранічним режимом за демократичні цінності. Ми просимо союзників допомогти нам захисти наші міста, поки на фронті ми боремось не тільки за свою свободу, а й за демократичне майбутнє усього Європейського континенту», — акцентує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини