Херсонщина відновлює цивілізацію після «руского міра», — Роман Костенко про ситуацію на деокупованих територіях

Херсонщина відновлює цивілізацію після «руского міра», — Роман Костенко про ситуацію на деокупованих територіях

Попри те, що росіяни обстрілюють деокуповані території на правобережжі Херсонщини, там намагаються відновити нормальні умови для життя людей. Про це розповів народний депутат «Голосу», який боронить Південь, Роман Костенко.

«Противник намагається тримати під контролем все лівобережжя, намагається будувати таку систему вогню, щоб постійно вражати наші збройні сили, цивільні обʼєкти і інфраструктуру. Ми цьому протистоїмо, в нас вибудована система вогню. Сили оборони стараються превентивно виявляти ворога і не давати можливості завдавати масових ударів по правобережжю», — наголосив захисник Півдня.

Паралельно триває відновлення деокупованих територій і підготовка до зими. Гуманітарна ситуація там критична, особливо в селах, які були на лінії вогню.

«Гуманітарна ситуація на тих територіях, які були звільнені від окупації не менш важлива за бойові дії. Зараз допомагаємо повернути туди цивілізацію, адже рашисти знищили і звʼязок, і світло, і їжу, і медицину — все, що було. Все це потребує відновлення і відбудови. А ті села, які були на лінії вогню, потрібно фактично заново будувати, вони зруйновані повністю. Потрібно зробити хоча б мінімум, щоб люди змогли перезимувати», — коментує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини