Це варто робити найближчого місяця, тому що незабаром холоди, — Роман Костенко про активну фазу наступу

Це варто робити найближчого місяця, тому що незабаром холоди, — Роман Костенко про активну фазу наступу

Активна фаза наступу ще не настала і вона залежатиме від рішень командування. Контрнаступ на Півдні буде складним, зважаючи на те, що цей плацдарм дуже важливий для ворога. Таку думку озвучив захисник Півдня, народний депутат «Голосу» Роман Костенко.

«Зараз на південному напрямку українські військові проводять наступальні дії. Проте, я вважаю, що активна фаза наступальної операції зі звільнення всього правого берега Дніпра включно з Херсоном ще не настала. У перспективі на майбутнє контрнаступальні дії будуть активнішими та масованішими», — деталізує представник «Голосу».

На думку Романа Костенка, активну фазу наступу треба проводити найближчого місяця через погодні умови, але захисник Півдня наголошує: рішення ухвалює командування.

«Я вважаю, що це треба робити впродовж найближчого місяця, тому що незабаром холоди. Уже зараз погода не дає можливості зробити все, що хотілося б. Наприклад, дощі не дозволяють літати дронам, погіршують прохідність військової техніки, так само коригування не може якісно відбуватися. Такі погодні умови не дуже сприяють наступальним діям», — пояснює народний депутат.

Дуже важливо вибити російських військових із півдня до того, як туди масово зайдуть мобілізовані частини.

«Зараз певні частини тільки поповнюються мобілізованими, а коли їх тут буде значна кількість, стане набагато важче. Загалом ситуація з контрнаступом на півдні складна, тому що ворог зосередив тут доволі багато військ. Це дуже важливий плацдарм для росіян у стратегічному плані», — підсумовує парламентар.

Підписуйся на нашi

ще новини